راه‌اندازی خط تولید این تصویر نمایش دهنده هدر مقاله راه‌اندازی خط تولید است.

بسیاری از افرادی که به دنبال کارآفرینی و سرمایه‌گذاری برای ایجاد یک کسب و کار پردرآمد هستند، به راه‌اندازی خط تولید به عنوان یکی از انتخاب‌های اولیه می‌رسند. اما ماجرا به همین سادگی‌‌ها نیست. در شرایط اقتصادی فعلی، راه‌اندازی خط تولید با چالش‌های بسیاری همراه است. درست است که سود بالای تولید، اشتغال‌زایی، تجربه کسب‌وکار شخصی و دیگر مزایای داشتن خط تولید ممکن است افراد بسیاری را ترغیب کند که قدم در این مسیر بگذارند اما وجود مشکلاتی نظیر تورم، هزینه‌ی بالای تامین مواد اولیه، نوسانات ارز و … باعث می‌شود خیلی از افراد در همان ابتدای کار ناامید شده و قید کارآفرین شدن یا حداقل راه انداختن مسیر تولیدی را بزنند. اما آیا احتمال موفقیت پایین است؟

قطعا نه! داشتن یک خط تولید با درآمد تضمینی و راه‌اندازی آن با انواع بودجه چندان هم دور از ذهن نیست. در این مقاله همراه فیبو باشید تا با صفر تا صد راه‌اندازی خط تولید در سال ۱۴۰۳، چالش‌های آن و راهکارهای رفع این چالش آشنا شوید.

راه اندازی خط تولید؛ مسیری پرچالش ولی پرسود!

راه‌اندازی خط تولید مسیری پرچالش ولی سودمند!

راه‌اندازی خط تولیدی که بتواند به درآمد بالا برسد و همچنین یک تجربه‌ی خوشایند از داشتن یک بیزینس شخصی برای شما به ارمغان بیاورد، نیازمند داشتن اطلاعات اولیه درست است. نمی‌توان بدون بلد بودن شنا دل به دریا زد. این اطلاعات به شما می‌گویند میزان سرمایه اولیه مورد نیاز چقدر است و چطور می‌توان به منابع و مواد اولیه، زنجیره تامین و بازار فروش دسترسی داشت. همچنین باید به سراغ کدام خط تولید بروید؟ آیا خط تولید با ۱۰۰ میلیون گزینه‌ی مناسب شماست یا خط تولید‌هایی با سرمایه‌های بیشتر؟

مشخص بودن چنین عواملی به شما یک برنامه کسب‌وکاری می‌دهد که چشم‌انداز شغل تولیدی شما را از نحوه تأمین و تولید گرفته تا بازاریابی و فروش مشخص می‌کند. این چشم‌انداز و بیزینس پلن، ریسک راه اندازی خط تولید را به شدت کاهش می‌دهد؛ اما باید در نظر بگیریم که تحلیل و بررسی همه این عوامل بسیار دشوار بوده و برای این کار باید با بازار موردنظر و تحلیل اقتصادی کلان، آشنایی کامل داشته باشید. در کنار این موارد پشتکار، ایمان به کاری که انجام می‌دهد، تعهد و انگیزه از پارامترهایی هستند که هر کارآفرینی باید از آن برخوردار باشد.

مهمترین قدم در شروع راه‌اندازی خط تولید

اولین قدم در شروع راه‌اندازی خط تولید، چه خط تولید خانگی باشد چه مدل‌های دیگر، این است که شناخت واقع‌بینانه‌ای از خود و شرایط موجود داشته باشید. با چالش‌ها و محدودیت‌های راه‌اندازی خط تولید در ایران آشنا شوید و ببینید که آیا توانایی‌های لازم را دارید؟ اگر ندارید، باید چه آمادگی‌هایی را کسب و کنید. برای آشنایی بهتر می‌توانید پرسش و پاسخ زیر را انجام دهید:

مهم‌ترین قدم در راه‌اندازی خط تولید

۱- میزان ریسک‌پذیری من چقدر است؟

چقدر آماده‌ی پذیرش ریسک هستید؟ البته که میزان ریسک‌پذیری علاوه بر شخصیت شما به عوامل خارجی همچون بودجه، وضعیت اقتصادی موجود و بازار هدف نیز برمی‌گردد. اگر امنیت اقتصادی بالایی وجود داشته باشد، می‌توانید برای راه اندازی خط تولید از صفر اقدام کنید اما درغیراینصورت برای کاهش ریسک، فرانچایز و خرید خط گزینه‌های مطمئن‌تری هستند.

۲- میزان سرمایه اولیه من چقدر است؟

وقتی ایده‌ی کارآفرینی و داشتن خط تولید به ذهن ما می‌رسد، یکی از سوالات کلیدی این است که به سراغ تولید کدام محصول بروم؟ آیا خط تولید کوچک سودآور می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای من باشد؟ پاسخ این سوالات در گرو میزان سرمایه اولیه شماست. شما باید مشخص کنید که چه میزان سرمایه دارید و سپس با توجه به سرمایه‌ی خود نوع خط تولید و اندازه‌ی آن را انتخاب کنید. 

 هم‌چنین باید مشخص شود که محدودیت‌های شما برای مقابله با اتفاقات غیرمنتظره (مانند برخورد کسب‌وکارهای مواد غذایی با بیماری کرونا) چگونه است.

۳- چه رقبایی برای راه اندازی خط تولید شما وجود دارند؟

رقبای شما کیست؟ شناخت رقبا نحوه بازاریابی و رویکردتان در فروش، پرسونای مشتریان هدف، فرصت‌های موجود و امکان موفقیت در کسب درآمد را برای کسب‌وکارتان مشخص می‌کند.

۴- شرایط بازار در این کسب‌وکار چگونه است؟

خیلی از کارآفرین‌ها به دنبال راه‌اندازی خط تولید می‌روند اما در نهایت در فروش محصولات تولیدی شکست می خورند. مشخص کردن شرایط بازار میزان فروش محصول شما و میزان عرضه و تقاضا و پتانسیل آینده بازار آن را مشخص می‌کند.

۵- ویژگی بارز محصول تولیدی من چیست؟

چرا باید کسی به سراغ محصول تولیدی شما بیاید؟با دانستن ویژگی‌ بارز محصول خود بهتر می‌توانید مشتری‌هایتان را پیدا کنید. ممکن است شما به سراغ طراحی خط تولید، خط تولید با ۱ میلیارد  هم بروید ولی اگر ویژگی‌های محصول خود را نشناسید، چگونه می‌خواهید این سرمایه‌ی اولیه را برگردانید؟

۶- رویکردی برای مدیریت بهتر دارم؟

شما در نهایت قرار است صاحب و مدیر یک خط تولید شوید. به‌عنوان مدیر باید با رویکردهای درست مدیریتی داشته باشید تا بتوانید در هزینه و مدیریت نیروی انسانی موفق عمل کنید. البته این مسئله‌ای است که کارآفرینان در خرید خط تولید (فرانچایز) با آن درگیر نیستند و به همین خاطر بهتر است از تجارب مدیریتی برند فرانچایزدهنده استفاده ‌کنند. برای آشنایی کامل با فرانچایز و نکات مرتبط با آن به مقاله‌ی فرانچایز چیست و چگونه اجرا می شود مراجعه کنید.

در ادامه مهمترین نکاتی که برای راه‌اندازی پرسودترین خط تولید در ایران نیاز دارید را بررسی می‌کنیم:

چگونگی راه‌اندازی خط تولید؛ از صفر تا صد

به‌طور کلی برای راه‌اندازی خط تولید باید اطلاعات و دانش کافی  از شرایط تولید،‌ محصول نهایی، بازار، رقبا و … را داشته باشید. مهمترین نکاتی که در این راستا باید از آن‌ به‌خوبی آگاه باشید عبارت‌اند از: 

  1. انتخاب بازار و محصول مورد نظر
  2. تحلیل بازار و مشخص شدن اهداف بازاریابی
  3. سهولت دسترسی به زنجیره تامین
  4. تهیه بیزینس پلن یا برنامه کسب‌وکار
  5. انتخاب مکان و تجهیزات مورد نیاز
  6. نحوه مدیریت مالی و انسانی

در ادامه هر یک را شرح می‌دهیم:

قدم اول؛ انتخاب بازار و محصول

در ابتدا باید تصمیم بگیرید که قصد راه اندازی خط تولید در چه بازاری را دارید. انتخاب این بازار با توجه به تجارب شما، شناخت بازار موردنظر، بررسی پتانسیل محصولات در این بازار و میزان سرمایه مورد نیاز انجام می‌شود. اینکه محصول شما تا چه حدی پاسخگوی نیازهای این بازار است. ویژگی‌ها و مشخصات فنی، نوع استاندارد ملی یا بین‌المللی و مشخصات تجاری کالا مانند تعرفه و حقوق گمرکی و بازرگانی محصول موردنظرتان چگونه است. به‌عنوان نمونه در یکی از نیازهایی که در بازار ساختمان‌سازی ایران دیده می‌شود،، نیاز به مصالح مناسب برای ساخت‌وساز خشک و زیست‌محیطی است.

قدم دوم؛ تحلیل بازار و مشخص شدن اهداف بازاریابی

با بررسی بازار مورد نظر و مشخص شدن نیاز مشتریان هدف، می‌توانید چشم‌انداز روشنی از فروش محصولات و چگونگی موفقیت در فروش این محصولات پیدا کنید. به این ترتیب کیفیت محصولات، روش‌های پخش و قیمت رقبا در بازار را بررسی و با مشخص کردن نقاط ضعف و قدرت رقبا، رویکردتان به راه‌اندازی خط تولید را با کمترین میزان ریسک طراحی کنید.

قدم سوم؛ سهولت دسترسی به زنجیره تامین

با توجه به شرایط کشور اینکه تا چه حد می‌توان به زنجیره تامین دسترسی داشت، به مسئله‌ای حیاتی در اقتصاد ایران تبدیل شده است. هر محصولی برای تولید به مواد اولیه نیاز دارد. ازاین‌رو قبل از راه‌اندازی خط تولید باید بررسی کنید که چه میزان از مواد اولیه شما در دسترستان قرار دارد. قیمت، میزان موجود، کیفیت و کلیه هزینه‌های تهیه مواد اولیه در داخل و خارج را باید در نظر بگیرید چرا که هرگونه اخلال در زنجیره تامین می‌تواند کسب‌وکارتان را با شکست روبرو کند.

قدم چهارم؛ تهیه بیزینس پلن یا برنامه کسب‌وکار

بدون پلن مشخص احتمال شکست هر فعالیتی بالاست. در برنامه کسب‌وکار اهداف و نیازهای شما و مشتریان، مدیریت انسانی و مالی، شیوه‌های تأمین، تولید و استراتژی فروش و بازاریابی شما قبل از به شروع کار خط تولید مشخص می‌شود. این برنامه مسیر رشد کسب‌وکارتان را پیش‌بینی پذیرتر می‌کند.

قدم پنجم؛ انتخاب مکان و تجهیزات مورد نیاز

انتخاب مکان مناسب برای ایجاد یک خط تولیدی، به نوع کسب‌وکارتان و مشخصات آن وابسته است. به‌عنوان نمونه برای تولید یک کارگاه تولید مقاطع فولادی، بهترین گزینه مکانی است که بیشترین دسترسی را به آب داشته باشد. هم‌چنین نزدیکی به کارخانه‌های تولید مواد اولیه فولادی دیگر عامل تأثیرگذار است؛ بنابراین جدا از شرایط اقلیمی، نزدیکی به بازار، دسترسی به خدمات جانبی و مواد اولیه و چگونگی حمل‌ونقل از عوامل مؤثر در انتخاب مکان مناسب در طراحی خط تولید به شمار می‌روند.

در نظر گرفتن میزان نیاز به ماشین‌آلات و هم‌چنین نحوه تأمین این امکانات و تجهیزات دیگر عاملی است که می‌تواند سود خط تولید شما را افزایش دهد.

قدم ششم؛ نحوه مدیریت مالی و انسانی

این مرحله یکی از مهم‌ترین بخش‌های طراحی خط تولید است که می‌تواند باعث موفقیت و یا شکست هر کسب‌وکاری شود. متاسفانه مدیریت غلط منابع مالی و انسانی به دلیل عدم شناخت مدیریت اقتصادی یکی از بزرگ‌ترین عوامل شکست شغل‌های تولیدی در ایران است.

چالش‌ها و فرصت‌های راه‌اندازی خط تولید در ایران

اینکه بتوان خط تولید با ۵۰۰ میلیون راه انداخت، خیلی از ما را وسوسه می‌کند اما تورم و ناپایداری اقتصادی از جمله مواردی هستند که راه‌اندازی کسب‌وکارهای تولیدی در ایران را با چالش مواجه کرده‌اند اما در همین شرایط فرصت‌های خیلی خوبی برای راه‌اندازی خط تولید‌های پرسود وجود دارد. به‌عنوان مثال دریافت نمایندگی تولید برند معتبر یا فرانچایز، روش مناسبی برای به‌حداقل رساندن ریسک تولید است .

برهمین اساس در سال‌های اخیر کسب‌وکارهای موفقی در ایران به شیوه فرانچایز و خرید خط تولید توسعه پیدا کرده‌اند. مدل فرانچایز گروه صنعتی فیبو از جمله مدل‌های اعطای امتیاز تولید در ایران است که شرایط لازم را برای نمایندگان خود فراهم می‌کند تا آن‌ها بتوانند به‌عنوان کارآفرین، کسب و کار خود را راه بیندازند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط این مدل کلیک کنید.

انواع خطوط تولید در ایران

خطوط تولید در ایران را می‌توان بر اساس دو معیار «سرمایه مورد نیاز» و «نوع کسب‌وکار» دسته بندی کرد. به عنوان مثال:

راه اندازی خط تولید با ۱۰۰ الی ۵۰۰ میلیون

راه اندازی خط تولید با ۱۰۰ الی ۵۰۰ میلیون دارای طیف وسیعی است که برخی از آن‌ها شامل گزینه‌های زیر می‌شود:

  • خط تولید انواع بسته‌بندی‌های خانگی مانند خط تولید قهوه، انواع ادویه، سس تک‌نفره و سایر مواد غذایی به‌صورت نیمه اتومات
    خط تولید لیوان کاغذی
  • خط تولید محصولات شوینده مانند شیشه‌شور و مایع دستشویی
  • خط تولید محصولات آرایشی و بهداشتی
  • تولید لوازم جانبی موبایل
  • خط تولید البسه کوچک مانند جوراب
  • خط تولید کیسه فریزر
خط تولید مواد شوینده

راه اندازی خط تولید با ۵۰۰ میلیون سرمایه و بیشتر

شما با توجه به وسعت کارگاه، هزینه تجهیزات و قیمت مواد اولیه به سرمایه‌ای برای احداث خط تولید نیاز دارید؛ بنابراین با توسعه هریک از کسب‌وکارها همانطور که هزینه اولیه شما افزایش می‌یابد، میزان درامدتان نیز بیشتر می‌شود.

انواع خط تولید براساس نوع کسب‌وکار

کسب‌وکارها براساس نوع تولید محصول می‌توانند به‌صورت خط تولید خانگی، خط تولید کارگاهی، خط تولید کارخانه‌ای و … راه‌اندازی شوند. از انواع ایده‌های پرسود برای راه‌اندازی خط تولید در ایران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خط تولید لوازم یک‌بارمصرف و مواد بازیافتی
  • خط تولید پرورش زنبورعسل، قارچ و انواع ماکیان و آبزیان
  • خط تولید محصولات مصرفی روزانه
  • خط تولید مواد غذایی
  • خط تولید مواد صنعتی
  • خط تولید مواد آرایشی بهداشتی
  • خط تولید مصالح ساختمانی
را‌ه‌اندازی خط تولید قارچ

راه اندازی خط تولید با درآمد تضمینی

اگرچه راه‌اندازی خط تولید می‌تواند بسیار پر ریسک به نظر برسد اما اگر این فرایند براساس شناخت بازار، نیازسنجی درست و فرصت‌های رشد انجام گیرد،‌ می‌تواند باعث شود که شما بدون هیچ ترس و شکی در این مسیر قدم بگذارید.

خط تولید ساندویچ پانل فیبو، خط تولید با درآمد تضمینی

یکی از انتخاب‌های مطمئن در این زمینه راه‌اندازی خط تولید ساندویچ پانل از مجموعه صنعتی فیبو است. در ادامه به شما می‌گوییم که چگونه هر عاملی که باعث موفقیت یک شغل تولیدی می‌شود در اخذ نمایندگی خط تولید فیبو وجود دارد.

دو فاکتور مهمی که برای سنجش میزان موفقیت در افتتاح خط تولید باید مدنظر قرار دهید شامل مدت‌ زمان برگشت سرمایه و رسیدن به سود و هم‌چنین میزان ریسک در آن کسب‌وکار است. این دو مورد در خط تولید فیبو بر اساس پارامترهای زیر تأمین می‌شود:

۵ ویژگی راه‌اندازی خط تولید با گروه صنعتی فیبو:

راه‌اندازی خط تولید فیبو
  • تعیین نیازهای تولید

همه مواد اولیه و تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز برای تولید مصالح ساختمانی نوین توسط گروه صنعتی فیبو و به‌صورت یک خط تولید آماده در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد. هم‌چنین این خط تولید با توجه به نیازهای بازار و استانداردهای صنعت طراحی شده است. علاوه بر این موارد به‌عنوان یک مزیت استثنائی، برای بهبود راه اندازی خط تولید مواد اولیه به‌صورت رایگان به نمایندگان ارائه می‌شود.

  • به‌روز بودن تجهیزات و قابلیت تعمیر و نگهداری

در فیبو ماشین‌آلات براساس آخرین فناوری موجود در زمینه تولید پانل ساختمانی، در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد. با توجه به نظارت گروه صنعتی فیبو بر نمایندگان هرگونه تعمیر یا تعویض قطعات و ماشین‌آلات به سرعت قابل انجام است.

  • طراحی خط تولید و بهره‌مندی از دانش فنی

طراحی خط تولید شامل تعیین همه مشخصات فنی از مکان و شکل گرفته تا نحوه برنامه‌ریزی فرایندهای تولید و … توسط کارشناسان فیبو در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد. به این ترتیب نمایندگان با استفاده از دانش فنی مجموعه فیبو می‌توانند همراه با راه اندازی خط تولید از افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و بهبود کیفیت بهره‌مند شوند.

  • اجرای خط تولید

به منظور بهبود عملکرد نمایندگان، اجرای صفر تا صد راه اندازی خط تولید با نظارت کارشناسان مجموعه صنعتی فیبو انجام می‌شود.

  • بازاریابی و فروش

مجموعه فیبو مسئولیت فروش و بازاریابی محصولات تولیدی را بر عهده دارد و از این جهت نمایندگان را از هزینه‌های بازاریابی، تبلیغ و فروش بی‌نیاز می‌کند. در عوض درآمد نمایندگان فیبو را به‌صورت دلاری پرداخت می‌کند.

علاوه‌بر موارد بالا، این موارد نیز از مزایای ویژه اخذ نمایندگی از فیبو به شمار می‌آیند:

  • تقاضای بالای داخلی و خارجی صادرات محصول
  • حاشیه سود مناسب کسب درامد دلاری
  • عدم نیاز به فعالیت‌های فروش و بازاریابی
  • بازگشت سرمایه سریع به دلیل خط تولید آسان
  • برند سازی با توجه به جایگاه محصولات فیبو در منطقه خاورمیانه
  • سرمایه‌گذاری مطمئن

سخن پایانی

راه‌اندازی خط تولید،‌یک روش ایده‌آل برای افرادی است که علاقه‌مند هستند کارآفرین شوند و یک کسب‌وکار پرسود ایجاد کنند. در این مقاله در ابتدا با شرح مراحل، نکات و چالش‌های ایجاد خط تولید و در ادامه با معرفی انواع خطوط تولید و نیز خط تولید مصالح ساختمانی نوین فیبو،‌ یک راهنمای کامل برای افرادی که علاقه‌مند هستند وارد تولید شوند فراهم کرده‌ایم.

4 دیدگاه

  • سلام و درود به نطر من بسیار عالی میباشد. و اگر تطمینی باشد که سرمایه گذار بتواند با خیال راحت سرمایه گذاری کند. میتوان حساب کرد

    • سلام و درود
      برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اخذ نمایندگی با شماره 021- 88645299 تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما رو راهنمایی کنند.

      • باعرض سلام و احترام
        من در فکر ایجاد یک کارگاه تولید خشکبار میوه هستم، و دراین زمینه نیاز به مشاور و متخصص دارم
        اگرامکان مشاوره حضوری باشه ممنون میشم، ۰۹۱۲۷۰۳۹۱۴۱

        • سلام و درود
          گروه صنعتی فیبو در زمینه تولید مصالح ساختمانی نوین اعطای نمایندگی دارد. در صورت تمایل می‌توانید با شماره 021- 88645299 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *