این تصویر نمایش‌دهنده بنر مقاله چگونه کارگاه تولیدی راه‌اندازی کنیم؟ است.

با توجه به شرایط اقتصادی این روز‌ها، رفتن به دنبال راه‌اندازی کارگاه تولیدی انتخاب  بسیاری از افراد نیست. پس اگر به دنبال راه‌اندازی یک کارگاه تولیدی هستید احتمالاً باید شما را در زمره افراد جسور، مستقل و خودساخته دانست. داشتن یک کارگاه تولیدی و کارآفرین شدن علیرغم تمام چالش‌هایی که دارد، باعث پیشرفت یک جامعه می‌شود و به همین دلیل از ارزش بالایی برخوردار است. اگر به سراغ تولید بروید، شما جزو سرمایه‌های آن جامعه به حساب می‌آیید.

اما اگر به تازگی بخواهید به سراغ تولید بروید، اولین سوالی که پیش می‌آید این است که چه محصولی باید تولید کرد؟ محصولات مختلفی را می‌توان برای تولید انتخاب کرد مثلا ظروف یکبارمصرف، مواد شوینده و مصالح ساختمانی از جمله محصولات پرطرفدار برای تولید به شمار می‌آیند اما معمولا افراد به سراغ چند گزینه‌ی محدود می‌روند. در این نوشته از گروه صنعتی فیبو به معرفی ۱۵ ایده راه‌اندازی کارگا‌ه‌های تولیدی پرسود و پولساز می‌رویم. برای آشنایی با این ایده‌ها با ما همراه باشید.

انواع ایده برای راه‌اندازی خط تولید

ایده‌های پولساز برای راه‌اندازی کارگاه تولیدی

هرکسی می‌تواند ایده‌های بسیاری برای راه‌اندازی کارگاه تولیدی داشته باشد اما تنها آن‌هایی که عملگرا هستند و روحیه‌ی‌کارآفرینی دارند می‌توانند قدم در این مسیر بگذارند و در برابر سختی‌های آن‌ تسلیم نشوند. البته ممکن است شخصی علاقه‌مند به کارآفرین شدن و داشتن کسب و کار مستقل باشد اما مشکلات اقتصادی و عدم حمایت از بخش تولید و نوسانات دلار و مواردی از این دست، مانع از این شوند که به سراغ علاقه‌ی خود برود یا ایده‌های تولیدی خود را به سرانجام برساند.
سؤال بزرگی که پیش می‌آید این است که با وجود تمام این مشکلات چرا هنوز هم برخی افراد به دنبال ایجاد کارگاه‌های تولیدی در بخش‌های مختلف هستند. جواب این سؤال جدا از دغدغه‌های شخصی افراد، به دستیابی برای سودآوری بالای این مشاغل برمی‌گردد. 

 در ادامه با نکات مهم در راه‌اندازی یک شغل تولیدی بیشتر آشنا می‌شویم.

مراحل راه‌اندازی کارگاه تولیدی پردرآمد

مراحل مختلف راه‌اندازی کارگاه تولیدی

برای راه‌اندازی یک کارگاه تولیدی پردرآمد،چه با سرمایه کم و چه با سرمایه زیاد، باید مراحل مهم زیر را انجام دهید:

  1. یافتن یک ایده تولیدی مناسب
  2. مشخص کردن نوع کسب‌وکار تولیدی به صورت راه‌اندازی از صفر یا خرید حق امتیاز
  3. ارزیابی سرمایه اولیه و مشخص نمودن موانع مالی برای ایجاد کارگاه تولیدی
  4. ایجاد یک برنامه کسب‌وکار براساس نیازها بازار و اهداف کسب‌وکارتان
  5. برآورد هزینه‌ها متناسب با میزان سرمایه
  6. مشخص کردن استراتژی فروش و روش‌های بازاریابی برای محصولات تولیدی
  7. پیگیری مسائل قانونی و مجوزهای لازم
  8. انتخاب مکان احداث
  9. مشخص کردن نحوه تامین مواد اولیه برای خط تولید
  10. کامل کردن نیروی انسانی متخصص
  11. تمرکز بر نیازهای بازار و خواسته‌های مشتری
  12. ایجاد نوآوری‌ها برای تمایز از رقبا

نکات کلیدی در شروع راه‌اندازی کارگاه تولیدی موفق

قبل از اینکه به سراغ راه‌اندازی یک کارگاه تولیدی بروید به این نکات توجه داشته باشید:

  • ایده مشاغل تولیدی باید با علایق و شخصیت شما همخوانی داشته باشد.
  • ایده‌ی شما با باید سرمایه و بودجه مدنظرتان همخوان بوده و از پتانسیل بالا در سوددهی و ریسک کمی در مسیر موفقیت برخوردار باشد. 
  • یافتن یک برنامه کسب‌وکار مناسب به تحقیقات بازار و بررسی مشاغل تولیدی سودده بستگی دارد. هم‌چنین استفاده از ایده‌های کسب‌وکاری دیگر کارآفرینان و همکاری با آن‌ها مانند خرید امتیاز تولید می‌تواند یک گزینه مناسب در این زمینه به شمار رود.
  • برای راه‌اندازی یک کارگاه تولیدی موفق، شما باید مشتری هدف، انتظارات آن‌ها از محصولات و مشخصات ویژه محصولات خود را بشناسید که در برنامه کسب‌وکار مشخص می‌شود.
  •  داشتن یک بیزینس پلن باعث می‌شود نسبت به مسیر پیش روی کارگاه تولیدی شما از لحظه احداث، تأمین مواد و فرایند تولید گرفته تا نحوه فروش و درآمدزایی کسب‌وکارتان چشم‌انداز روشنی پیدا کنید. در زمان و هزینه‌ها صرفه‌جویی کرده و از میزان سرمایه مورد نیازتان مطلع شوید. معمولاً هزینه مکان و خریداری تجهیزات مورد نیاز برای خط تولید بزرگ‌ترین هزینه برای راه‌اندازی کارگاه‌های تولیدی شناخته می‌شوند. 
  • مشخص نمودن روش جذب سرمایه در صورت نیاز به منابع مالی بیشتر، مورد مهم دیگری است که قبل از ایجاد کارگاه تولیدی باید مشخص شود.

انواع کارگاه تولیدی در ایران

انواع کارگاه‌های تولیدی به ساخت محصولات در زمینه‌های زیر مربوط می‌شود:

  • کارگاه تولیدی محصولات صنعتی
  • کارگاه تولیدی محصولات ساختمانی
  • کارگاه تولیدی محصولات کشاورزی
  • کارگاه تولیدی محصولات آرایشی و بهداشتی
  • کارگاه تولیدی محصولات غذایی
  • کارگاه تولیدی محصولات حیوانی
  • کارگاه تولیدی محصولات الکترونیک

مشاغل و کارگاه‌های تولیدی براساس اندازه کسب‌وکار به انواع کارگاه‌های تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ (کارخانه‌ها) تقسیم می‌شود.

۱۵ ایده پولساز برای راه‌اندازی کارگاه تولیدی

با ایده‌های پولساز کارآفرینی آشنا شوید.

برای رسیدن به سودآوری مهم نیست سرمایه راه‌اندازی کارگاه تولیدی شما چقدر است بلکه باید فرایندها، نیازها، اهداف و چشم‌اندازها مشخص باشد. در ادامه ۱۵ ایده پولساز برای راه‌اندازی کارگاه تولیدی را با توجه به میزان سرمایه مورد نیاز معرفی می‌کنیم. معمولاً مشاغل تولیدی کوچک با توجه به میزان سرمایه به گروه‌های زیر تقسیم می‌شوند:

  • کارگاه تولیدی با سرمایه ۵۰ میلیون

  • کارگاه تولیدی با سرمایه ۱۰۰ میلیون

  • کارگاه تولیدی با سرمایه ۲۰۰ میلیون

  • کارگاه تولیدی با سرمایه ۵۰۰ میلیون

  • کارگاه تولیدی با سرمایه ۱ میلیارد

  • کارگاه تولیدی با سرمایه تا ۱۰ میلیارد و بیشتر

۱. کارگاه تولید پلاستیک حبابدار

تولید پلاستیک حبابدار

کارگاه تولید پلاستیک حبابدار جزو مشاغل تولید با سرمایه ۵۰ میلیون است که با توجه به هزینه پایین، سود بسیار بالایی نصیب کارآفرینان خود می‌کند. بسته‌بندی و نگهداری از وسایل و لوازم حساس و ضربه‌پذیر از مهم‌ترین کاربردهای این پلاستیک است.

۲. کارگاه تولید دکوری و هدایای سفارشی

خط تولید دکوری و هدیه

این کسب‌وکار علاوه بر نیاز به سرمایه کم تا ۱۰۰ میلیون، از جمله مشاغلی است که می‌توان در خانه انجام داد. البته برای انجام آن به سلیقه هنری نیاز دارید. خرید انواع کادوها و جعبه‌های هدیه برای مناسبت‌های مختلف معمولاً مشتریان مختص به خود را دارد. هم‌چنین استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای جذب مشتری در این حوزه می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد. از جمله کارگاه تولیدی با سرمایه ۱۰۰ میلیون در این زمینه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تولید جعبه کادوهای مناسبتی مانند روز ولنتاین
  2. تولید شمع‌های تزئینی یک کار ساده ولی پرفروش
  3. طراحی و تولید انواع اکسسوری مانند دستبند و انگشتر و زیورآلات یک شغل پرطرفدار و کم‌هزینه
  4. تولید دیوارکوب‌ها و ساخت تابلوهای تزئینی
  5. ساخت مجسمه و اکسسوری تزئینی

۳. کارگاه تولید ظروف بسته‌بندی مواد غذایی

خط تولید ظروف بسته‌بندی مواد غذایی

با توجه به رواج غذاهای آماده و فست فودها، تولید ظرف غذا و همچنین بسته‌بندی غذا دو ایده‌ی جدید در میان کسب‌وکارهای تولیدی هستند که می‌توانند شما را با سرمایه کم تا ۱۰۰ میلیون به سودآوری برسانند.

۴. کارگاه تولید محصولات بهداشتی و لوازم آرایشی

خط تولید محصولات آرایشی

مصرف فراوان محصولات بهداشتی مانند صابون‌های ارگانیک و به‌ویژه لوازم آرایشی باعث شده است که تولید این محصولات به یکی از مشاغل با سود بالا و با سرمایه ۱۰۰ میلیون در ایران تبدیل شود.

۵. کارگاه تولید و پرورش گیاهان

کارگاه پرورش گیاهان

گسترش زندگی آپارتمانی و نیاز طبیعی انسان‌ها به فضای سبز، باعث شده است که پرورش گل و گیاه به یکی از خط‌های تولیدی پرسود با سرمایه ۲۰۰ میلیون تبدیل شود. البته نیاز به مکان مناسب برای پرورش گیاهان و هم‌چنین افزایش رقبا از جمله مواردی است که در این شغل باید مدنظر قرار دهید. امکان تبلیغات و فروش آنلاین باعث افزایش پتانسیل‌های این کسب‌وکار شده است.

۶. کارگاه تولید پوشاک

راه‌اندازی خط تولید پوشاک

نیاز به خرید لباس باعث شده است تا تولید پوشاک و یا مزون یکی از سودآورترین مشاغل تولیدی با سرمایه ۲۰۰ میلیون در بازار ایران باشد. در کارگاه تولید پوشاک تمرکز بر کمیت تولید بوده درحالی‌که در مزون‌ها شما معمولاً باید وقت بیشتری را برای طراحی لباس صرف کنید و این کار بیشتر شبیه به خلق یک اثر هنری است. تبلیغات هدف‌دار در شبکه‌های اجتماعی و شناخت برندتان به‌عنوان یک تولیدی ویژه می‌تواند شما را به سود بسیار بالا برساند. آشنایی با طراحی لباس یا داشتن خلاقیت و ذوق هنری در این کار می‌تواند موفقیت شما را تضمین کند.

۷. کارگاه تولید مواد شوینده و بهداشتی

خط تولید مواد شوینده

هزینه‌ راه‌اندازی خط تولید مواد شوینده و بهداشتی بسیار متغیر است و با توجه به عوامل مختلفی مانند مقیاس تولید و تجهیزات مورد استفاده جزو مشاغل تولیدی با سرمایه ۲۰۰ میلیون الی بالاتر به شمار می‌رود.

۸. کارگاه پرورش زنبور و تولید عسل

خط تولید پرورش زنبور و تولید عسل

کارگاه پرورش زنبور و تولید عسل جزو یکی از سودآورترین مشاغل تولیدی با سرمایه ۲۰۰ میلیون در ایران به شمار می‌رود. علاقه به عسل طبیعی، داشتن سود بالا و سختی کم در تولید از جمله مواردی است که این کارگاه‌های تولیدی کوچک و پردرآمد را برای سرمایه‌گذاران جذاب می‌کند.

۹. مشاغل مربوط به تهیه و توزیع غذا و سایر خوراکی‌ها

راه‌اندازی خط تولید تهیه و توزیع غذا

در این بخش با دو نمونه صنعتی و خانگی روبرو هستیم. تهیه غذای خانگی جزو مشاغل تولیدی با سرمایه ۲۰۰ الی ۵۰۰ میلیون به شمار می‌رود. با توجه به اینکه تغذیه جزو نیازهای روزانه افراد است معمولاً هر دو این نمونه‌ها جزو پرسودترین مشاغل تولیدی به شمار می‌روند. تولید سایر خوراکی‌ها مانند موارد زیر هم می‌تواند بسیار کم ریسک و پرسود باشد:

  1. تولید تنقلات خانگی مانند میوه خشک، مربا و ترشی جزو مشاغل تولیدی با سرمایه ۵۰ میلیون
    تولید عرقیات گیاهی جزو مشاغل تولیدی با سرمایه ۱۰۰ میلیون
  2. تولید نان، انواع شیرینی‌ها و کیک‌های فانتزی جزو مشاغل تولیدی با سرمایه ۳۰۰ میلیون
  3. تولید چیپس جزو مشاغل تولیدی با سرمایه ۳۰۰ میلیون
  4. تولید محصولات لبنی صنعتی جزو مشاغل تولیدی با سرمایه ۵۰۰ میلیون

۱۰. کارگاه‌های تولیدی مرتبط با محصولات الکترونیکی

خط تولید لوازم الکترونیکی

سرمایه اولیه کارگاه تولیدی کوچک صنعتی مرتبط با محصولات الکترونیکی چیزی در حدود ۳۰۰ الی ۵۰۰ میلیون است و می‌تواند با توجه به گسترش این محصولات شما را به سود بالایی در بازار برساند.

۱۱. کارگاه تولید کارتن

راه‌اندازی کارگاه تولید کارتن

کارگاه تولید کارتن جزو یکی از سودآورترین مشاغل تولیدی با سرمایه ۵۰۰ میلیون به شمار می‌رود. استفاده از کاغذها و کارتن‌های کهنه و انواع مواد دورریختنی مانند چوب و غیره باعث شده تا هزینه مواد اولیه در حرفه بسیار کاهش یابد. با توجه به گسترش زندگی شهری نیاز به بسته‌بندی کارتنی در حال افزایش است و به همین جهت این کسب‌وکار جزو ایده‌های پرسود به شمار می‌رود.

۱۲. کارگاه تولید محصولات پلاستیکی PVC

کارگاه تولید PVC

شما می‌توانید کارگاه تولیدی محصولات پلاستیکی PVC را هم در مقیاس کوچک و هم در مقیاس کارخانه‌ها بزرگ راه‌اندازی کنید. از این رو این کسب‌وکار جزو مشاغل تولید با سرمایه ۵۰۰ میلیون به بالا به شمار می‌روند. پلاستیک پی‌وی‌سی یکی از پرکاربردترین محصولات صنعت پتروشیمی به شمار می‌رود و از این رو تولید این محصول می‌تواند برای کارآفرینان بسیار پرسود باشد.

۱۳. کارگاه تولید کارگاه تولید رنگ

کارگاه تولید رنگ

کارگاه تولید رنگ جزو یکی از سودآورترین مشاغل تولیدی با سرمایه ۵ میلیارد در ایران با نرخ بازدهی تقریباً ۵۰ درصد به شمار می‌رود.

۱۴. کارگاه تولید مواد شیمیایی

راه‌اندازی خط تولید مواد شیمیایی

کاربرد فراوان مواد شیمیایی در تولید موادی نظیر شوینده‌ها، نگه‌دارنده‌های غذا، انواع رنگ‌ها، داروها و … باعث شده است تا این صنعت به یکی از سودآورترین مشاغل تولیدی با سرمایه ۵ میلیارد در ایران تبدیل شود.

۱۵. کارگاه تولید مصالح ساختمانی نوین

تولید مصالح ساختمانی با فیبو

افزایش هزینه‌های ساختمان‌سازی و نیاز به سرعت در ساخت باعث شده تا مصالح ساختمانی نوین یا سبز به یکی از نیازهای اصلی صنعت ساختمان در ایران تبدیل شود. علاوه‌براین ضدحریق و رطوبت بودن و نیز مقاومت بالا در برابر زلزله از جمله ویژگی‌های این مصالح است که آن را به یک انتخاب مطمئن برای ساختمان‌سازی کرده است. در حال حاضر بازار خوبی برای این مصالح وجود دارد که باعث شده تا کارگاه تولید مصالح ساختمانی نوین به یکی از سودآورترین مشاغل تولیدی با سرمایه ۱ میلیارد الی ۱۰ میلیارد در بازار ایران تبدیل شود.

مزیت‌ها، سختی‌ها و مشکلات راه‌اندازی کارگاه تولیدی

راه‌اندازی کارگاه تولیدی علاوه بر افزایش سود و رضایت شخصی می‌تواند باعث اشتغال‌زایی شود. هم‌چنین کارگاه‌های تولیدی از لحاظ توسعه در آینده بسیار نامحدود هستند و می‌توانند سال‌های سال به فعالیت ادامه دهند و گردش مالی بزرگ و سودآوری را شکل دهند. اما با تمام مزایایی که دارد خالی از چالش و مشکل نیست. از چالش‌های راه‌اندازی شغل تولیدی در ایران نیز می‌توان تأثیرپذیری مستقیم این حوزه از وضعیت اقتصاد کلان، نوسانات دلار را نام برد.

یکی از راه‌های مقابله با چالش‌های این‌چنینی، استفاده از مدل فرانچایز است. مدل‌های فرانچایز یا حق امتیاز خط تولید، یک راه‌ کم‌ ریسک با درآمد مطمئن برای تولید‌کنندگان در حال حاضر به‌حساب می‌آیند. در این مدل، یک گروه تولیدی به شما آموزش‌های لازم، تجهیزات و مواد اولیه را اعطا می‌کند و شما به‌عنوان نماینده این گروه فعالیت می‌کنید. در مدل کسب و کار فرانچایز، ریسک‌هایی که ممکن است مسیر شما را در راستای راه‌اندازی خط تولید و کارفرما شدن تهدید کنند، به حداقل می‌رسند.

 در صورتی که علاقه‌مند هستید یک کارگاه تولیدی با درآمد تضمینی داشته باشید، با اخذ نمایندگی تولید گروه صنعتی فیبو، این امکان برای شما فراهم می‌شود.

سخن پایانی

راه‌اندازی کارگاه تولیدی علاوه بر افزایش سود و رضایت شخصی می‌تواند باعث اشتغال‌زایی شود. هم‌چنین کارگاه‌های تولیدی از لحاظ توسعه در آینده بسیار نامحدود هستند و می‌توانند سال‌های سال به فعالیت ادامه دهند و گردش مالی بزرگ و سودآوری را شکل دهند. 

اگر به دنبال راه‌اندازی خط تولید هستید به ۱۵ ایده‌ای که در این مقاله معرفی شد فکر کنید، با هر میزان سرمایه‌ای که دارید می‌توانید کارفرما شوید و مسیر زندگی خود و دیگران را تغییر دهید.

5 دیدگاه

  • سلام همه سرمایه من ۵۰ میلیون تومان هست و یک زمین باغ هم حدود ۶۰۰متر دارم ماهانه حدود ۲۰هزار لیتر آب قدرت فروش و بازار یابی ندارم پیشنهاد شما چی هست تلفن تماس ۰۹۱۴۱۰۶۷۲۵۹متشکرم

    • سلام و درود. کارشناسان ما حداکثر تا دو روز‌ کاری آینده برای ارائه مشاوره رایگان راه‌اندازی کارگاه تولیدی با شما تماس خواهند گرفت. با تشکر از همراهی شما

  • ایدههای خوب ولیغی ساده ارائه کردید وکلا مبهم وکلان صحبت وبحث را پیش بردید.وازاول تا اخر باتوجه به سقف میزان سرمایه نه علاقه تقسیم بن ی کردید .وازکمک اولیه خودنگفتید .نگفتیدازکجا شروع وبه کجا ختم خ‌اهد شد .
    وازنمایندگان ایران ورشته ومحل ومشخصات فردی وتلفن وتماسشان اصلا بیان نکردید .
    واینکه درچه مرحله موردنیازی شما بعنوان شرکت برند بکمک خواهیدامد

  • سلام و عرض ادب بنده قصد جدی برای دریافت نمایندگی از پلتفرم شرکت فیبو برای تولید ورق های نسوز ساختمانی دارم لطفاً اعلام کنید که برای تهیه یک دستگاه و شروع تولید در سالنی با متراژ دویست متر نیاز به چقدر سرمایه دارم و همچنین اعلام کنید سود ماهیانه من حدوداً چقدر می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *